dimarts, 11 de gener de 2011

HISTÒRIA DE LA COLLA

    La història de la Colla Sardanista Baix Llémena va ser curta però intensa.

    La colla va néixer l’any 1979 idea d’un grup de gent, amant de les sardanes, que volia fer alguna cosa més que no pas trobar-se als aplecs i ballades.

    Aquesta gent va començar organitzant cursets al local de l'antic Sindicat per a la mainada del poble, amb l’ajut d’en Santi Martin com a professor i entrenador.

    Poc temps després, en veure que uns quants nois i noies començaven a destacar, va sorgir la possibilitat de formar una colla per anar a concursar.

    Crear una colla no va ser fàcil i tampoc mancat de molta feina per fer. El primer que es va fer va ser crea una junta. Els seus components van ser:

         - Lluis Pujades              - Joan Besalú
         - Dolors Buch                - Mercè Rovira
         - Pilar Bosch                 - Josep Montjé
         - Esteve Canal

    Després, es va fer una llista de les coses bàsiques que els farien falta per portar la colla als concursos i que gràcies a l’aportació de 25 pessetes que van aportar els socis es van poder dur a terme.

    Una de les primeres coses que es van haver de decidir va ser el nom per la colla. Algunes opcions plantejades van ser: l’Arboç, Mimosa, Flors Salvatges,... però definitivament es va decidir el nom de BAIX LLÉMENA.

    Una altra cosa que tampoc podia faltar era un logo, la insígnia que identifiqués la colla i que es lluís en el banderí. S’hi va voler representar la muntanya de Sant Grau i el riu Llémena.


    I els vestits?. Per les noies: polo grana, faldilla acampanada blanca amb el logo brodat, cinturó blanc i espardenyes blanques. Els nois: Polo blanc, pantalons negres, faixa granat amb el logo brodat i espardenyes blanques.

    Els membres que van participar a la Colla:

- Joan Rodriguez             - Lidia Canal                       - Toni Rodriguez
- Susanna Besalú            - Josep Vilamitjana             - Montserrat Llorà
- Jordi Puig                     - Olga Puig                         - Joan Martí
- Eva Puig                       - Emili Besalú                    - Carina Cabrera
- Enric Vilamitjana           - Maria Coll                        - Marcel Pujades
- Roser Ribas                  - Marçal Molas                   - Engràcia Bossacoma
- Joan Torrent                  - Anna Mª Casademont       - Marta Pou


    Amb tot això l’any 1980, la Colla es va presentar al poble, aprofitant la inauguració de la pista esportiva que hi havia darrera les escoles.

    Al final de la temporada s’organitzava un sopar que s’aprofitava per fer balanç i repartir els trofeus guanyats i un detall entre els membres de la colla.

    L’any 1981 entre baixes i noves incorporacions, es va aconseguir continuar amb el projecte. En el transcurs dels concursos saltava a la vista que ja no era el primer any de la colla, els nois ballaven relaxats i amb mes compenetració. Va ser una gran temporada i els resultats molt satisfactoris. En el sopar de final de temporada, a més de repartir els trofeus, es va fer un plat de ceràmica commemoratiu.

    L’any 1982 malgrat un gran esforç realitzat per la junta i a causa d’un nombre creixent de baixes, va ser impossible de compondre la colla i finalment es va decidir de desfer-la per manca de nois. La Junta i tots els que els donaven suport van quedar tan afectats que van ser incapaços de continuar endavant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada